termosztát webshop
 
 

Gyakori kérdések rovathoz kattintson ide.. Szobatermosztáttal kapcsolatos kérdések itt..

 

 

 

 

 
 

 

" Padlófűtést lehet-e működtetni a GSM termosztáttal ?"

- Igen, lehet. A padlófűtéseknél általábban két hőmérsékletet szoktak beállítani amiből az egyik a padló maximális hőmérséklete a másik pedig természetesen a helység beállított hőmérséklete. Ez utóbbi értéket lehet beállítani a GSM eszközzel amíg a padló hőmérsékletéhez célszerű meghagyni a régi termosztátot. Vannak olyan fűtési rendszerek is ahol melegvíz kering a padló alatt,itt a víz hőmérsékletét nem kell külön beállítani. Részletek itt..

 

 

 

" Működik-e az érinőgombos termosztát külön a GSM egység nélkül ?"

- Igen, működik. A vásárláskor választható ,hogy a GSM központ kiegészítőjeként üzemeljen a termosztát vagy önálló egységként. Ha önálló működésűt választ úgy az egy hagyományos termosztáthoz hasonlóan fog működni.

 

" Az érintőgombos egység elemmel vagy hálózatról működik ?"

- Ez attól függ melyik típust választja. Ha a GSM termosztát központ kiegészítőjeként használja akkor a központból kapja a készülék az áramot. Ha önálló termosztátként vásárolja meg akkor egy tartozékként kapott transzformátorral tudja a hálózatba (konnektorba) kapcsolni a berendezést. Mivel a számok világítása folyamatos ezért az elemmel való táplálás nem volna gazdaságos ezért erre nincs is lehetőség.

 

 

" Az érintőgombos egység állandóan világít? Nem zavaró a fénye éjjel ?"

-Igen, a készülék folyamatosan világít,de a mivel a fénye egy speciálisan szűrt fény ezért még teljesen sötét helységben sem zavaró a fénye. Nem kel attól tartania ,hogy a helység piros fényben fog úszni éjjelenként a termosztát kijelzőjén lévő számok miattt.

 

" Hány vezetékkel kell bekötni a GSM központ részeként az érintőgombos egységet ?"

A készülék négy vezetékkel csatlakozik a GSM központhoz. Ebből két vezeték az áramellátást míg kettő a két egység közti kommunikációt szolgálja. Sajnos a régebbi típusú fali termosztátok két vezetékkel kapcsolódtak a kazánokhoz ezért a szerelés előtt szükséges a vezeték cseréje-áthúzása négy eres vezetékre. Ez lehet könnyen beszerezhető és nem drága viszont ide teljesen megfelelő normál 6-eres riasztókábel is.

 

" GSM központnál mikor érdemes beépített antennával vásárolni és mikor szükséges külső antenna csatlakoztatása ?"

Az új GSM egységeink képesek mérni és kijelezni a beszerelés helyén a térerőt így normál viszonyok esetén a megvásárolt készüléket könnyedén tudja a falon esetleges néhány 10 centiméteres elmozdítással egy jobb térerővel rendelkező helyre szerelni. Ha a várható térerő alacsony illetve nagyon ingadozó akkor célszerű a termosztátot külső antenna csatlakozóval kérni. Ebben az esetben kell még illeszteni hozzá egy (antennát 3000 Ft) külső konzollal (1500 Ft). Ha különálló érintőgombos kezelő egységet használ akkor a GSM egységet szerelheti a kazán mellé is így nem zavaró egy külső antenna esetleges megléte sem.

 

 

" Mennyi idő a garrancia a készülékekre,illetve hol javítják és hol készülnek a berendezések ?"

Az öszes nálunk kapható eszköz (az antennákat kivéve) mind magyar gyártmány. Az ország több részében részegységenként készülnek illetve a végső összeszerelés Budapesten történik. Az esetleges javítás is Budapesten történik maximum néhány napos lefolyással. A garancia eddig egyedülálló módon a készülék teljes élettartamára vonatkozik. Ha nagy a baj akkor is csak a beépített alkatrészek árát kéll megfizetni, és természetesen az esetleges szállítások költésgeit.

 

" Házilag beszerelhető a berendezés ?"

Ez nehéz kérdés, de természetesen egészen minimális szakmai ismeretekkel könnyedén beszerelhető. Ha nem tűnik idegennek az áramforrás mint kifejezés és a kábelek pontos bekötése sem jelent gondot akkor minden további nélkül házilag is szerelhető a készülék.

 

" Milyen nyelveken elérhető a GSM egység ?"

Jelenleg Magyar, Angol, Német, Spanyol és Orosz (beszéd) nyelvekel választható a készülék. Készülőben van még egy Görög változat is a közeljövőben. A kijelző nyelvi listáján az Orosz-Görög helyett angol lehet (Ciril és Görög betűket nem ismer a készülék)

 

" X10-es hálózatba köthető-e a berendezés ?"

Igen köthető. Néhány kiegészítő berendezés kell vásárolni az alábbi linkeken:

X10 Interface (Ezt kell a termosztát mellé szerelni ADÓ egység USA 110Volt!)

Receiver Relay (Ezt kell a kazán mellé szereelni VEVŐ egység USA 110Volt!)

Ez után könnyedén elvégezhető az X10 integráció. A magyar hálózatba hasonlóképpen köthető eszközök listájáról érdeklődjön emailben.

 

" Insteon hálózatba köthető-e a berendezés ?"

Igen köthető. Néhány kiegészítő berendezés kell vásárolni az alábbi linkeken:

I/O Linc Insteon module (Ezt kell a termosztát mellé szerelni ADÓ egység USA 110Volt!)

Insteon Relay monule (Ezt kell a kazán mellé szereelni VEVŐ egység USA 110Volt!)

Ez után könnyedén elvégezhető az Insteon integráció. A magyar hálózatba köthető eszközök listájáról érdeklődjön emailben.

 

" Egyéb rendszerekbe illeszthető-e a készülék Zigbee, Zwave RS485 ?"

Nem. Ezeket a protokollokat illeszthető egység nélkül nem lehet integrálni.

 

" Hogyan postázzuk a készülékeket külföldre ?"

Távoli országokba pl. USA Canada Anglia Írország vagy Ausztrália a csomag súlya nagyon meghatározó ezért ( és az egyéb hálózati szabványok eltérése miatt is ) nem postázzuk a hálózati transzformátort. Egy USA-ba küldés esetén ez a normál postai 15USD díjat a három nényszeresére drágítaná. Minden országba küldéskor segítünk egy ottani könnyen beszerezhető és olcsó ( 10-15USD) tápegység beszerzésében.

 

" Programozható a GSM termosztát pl. 7 napos vagy napi program ?"

Nem. A GSM egység nem rendelkezik sem napi sem heti progrozási lehetőséggel sem.

 

" Mi történik áramszünet esetén ?"

A készülékben tárolt adatok áramszünet ellen védettek. A hálózat visszakapcsolódása után a készülék automatikusan bekapcsol és betölti a tárolt adatokat , beállított hőmérséklet PIN kód stb.

 

" Milyen frekvenciasávban működik és milyen országokban a GSM eszköz ?"

A GSM eszköz 900-1800-1900Mhz -es frekvenciákon működik. Ez Európa és észak amerika ( USA - Canada) területét jelenti elsősorban. Az USA -ban még van egy 850Mhz -es sáv is ,de ez nélkül anagyobb városokban és a fontosabb vidéki helyeken elegendő az 1900Mhz is. A világ GSM hálózatainak a listáját megtekintheti itt...