Magyar termék

 
 

 

A GSM termosztát egy beépített mobiltelefonnal rendelkezik. Ez fogadja az Ön hívását ha felhívja a termosztát telefonszámát. Érdemes ezt a telefonszámot felírni valahová és figyelemmel kísérni,hogy a készülék SIM kártyája mindig aktív maradjon. Számlás előfizetésnél ez nem fontos inkább a feltöltőkártyás változatokban. Itt ugyanis előfordulhat, hogy lejár a kártya rendelkezésre állási ideje és ezért a termosztát nem tudja fogadni a hívásokat. Ilyen esetekben egy kisebb összegű feltöltés azonnal megoldja a problémát.

 

GSM termosztát

 

 

A telefonon keresztüli hőmérséklet beállítás lépései: Először hívja fel a termosztát telefonszámát. A készülék fogdja a hívást majd megkéri Önt hogy a készülék beállított PIN kódjával azonosítsa magát. Ez után a készülék beolvassa Önnek a helység aktuális hőmérsékletét és a termosztát beállított hőmérsékletét. Ekkor már a telefonja számbillentyűivel megadhatja a helység kívánt hőmérsékletét. Ha tíz fok alatti hőmérsékleteteket szeretne beállítani azt nullával kezdje. 06 ,07 08 stb. Ezek lesznek a 06°C a 07°C a 08°C és így tovább.Ezt nyugtázza a készülék majd az átállított értékeket visszaolvassa Önnek.

 

06°C tól 30°C ig

 

 

Az előlapon lévő nyilak segítségével egyszerűen beállíthatja a helység hőmérsékletét. A legkisebb beállítható hőmérséklet 1 Celsius fok míg a legmagasabb 30 Ceisius fok. A 04°C alatti hőmérséklet fagyveszélyt jelent ezért a berendezés -ha van telefonszám megadva- akkor felhívja azt. Ha az Ön fűtési rendeszere fagyállóval van feltöltve akkor ezt a beállítások menüben könnydén beállíthatja így a fűtés egyáltalán nem kapcsol majd be amíg azt egy telefon hívással át nem állítja ismét. Ha pellet fűtést használ ebben az esetben is lelehtősége van nagyobb hőmérséklet hiszterézisű termosztát egység választására. Itt az Ön által megadott tartományban fog majd működni a készüléke. Ez lehet 2-4-6 fokos tartomány is.

 

állító gombok

 

 

Napi/Heti programozási lehetőségek. A termosztát képes Napi/Heti program fogadására és működtetésére. Három program mód közül választhat Hétköznap-Hétvége-Felhasználói program. Mindhárom programon belül négy különféle hőmérsékleti töréspontot adhat meg. A berendezés működéskor önállóan kiválasztja az éppen aktuális időpont melyik hőmérsékleti tartományba esik és ennek megfelelően állítja be a fűtést. A Napi/Heti program létrehozható a készülék gombjaival egyszerűen néhány perc alatt.

 

Normál program

Programozás

Felhasználói program

 

 

Fagyveszély esetén 4 fok alatt a GSM termosztát felhívhatja Önt A berendezés 4 fok alatt ha be van állítva telefonszám kilenc óránként egy alkalommal felhívja a számot és beolvassa a hőmérsékletet Önnek. A telefonszámot megadni illetve nullák beütésével törölni a kettős kereszt megnyomása után lehet,természetesen a PIN kóddal történt azonosítás után.

A fagyhatár kitárcsázási határértékét Ön kérheti más értékekkel is. A négy fok helyett akár 8 vagy 12 fokos beállítással. Ezt célszerű vásárlás előtt jelezni.

 

Fagyveszély riasztás

 

 

 

Túlfűtéskor a GSM egység 26 fok felett felhívhatja Önt. A beállítások menüben tudja ezt a funkciót be illetve kikapcsolni. Ha bekapcsolja akkor a GSM egység 26 fok feletti helység hőmérsékletnél 9 óránként egyszer felhívja Önt. Ezt a funkciót egyes számítógépes szerver helységekben és olyan nyaralókban alkalmazzák ahol a hőmérséklet felfutása tűz keletkezését jelentheti.

 

Magas hőmérséklet riasztás

 

 

Az alábbi módon telefonon módosíthatja a készülék PIN kódját: A készülék első lépésben bekéri az Ön PIN kódját ami alap esetben 2222 ez után a " * " (csillag) gomb megnyomásával kezdeményezheti az új PIN kód beállítását. Ezt a készülék nyugtázza. Ez után a következő hívással már az újonnan beállított kódot kel beütnie.

 

Pin kód

 

 

Külső eszközök távoli vezérlése -locsoló kompresszor vagy villanybojler, légkondícionáló, kamerák, medence fűtés, világítás- A telefonos hívás alkalmával a '41'-es hőmérsékleti kód megadásával a külső eszközt kapcsolhatja be ,illetve '40'-es hőmérsékleti kóddal kikapcsolhatja azt. A külső vezeték nélküli vevő eszköz locsoló kompresszornál biztonsági okból 1,5 óra elteltével kikapcsolási parancs nélkül is automatikusan kikapcsol. Ha egyéb eszközöket például: villanybojlert, légkondícionálót, világítást, kamera rendszert, medence fűtést vezérelne úgy a vásárolhat 1,5 óra után nem önkioldó vevő egységet is. A távkapcsoláshoz a szabványos RF vevőnk használható ezzel a két féle programmal.

 

 

 

Térerő méréséhez áram alá helyezéssel együtt nyomja meg és tartsa megnyomva a „felfelé” gombot a készülék ez után 10-15 másodperccel kiírja a „Wait” feliratot. Ez jelzi, hogy várjon még további 15-20 másodpercet. Ez után a készülék kiírja a beüzemelés helyén mérhető térerőt. Ezt folyamatosan megjeleníti ,egészen addig amíg a konnektorból ki nem húzzuk a készüléket. A kiírt értékek 0-32 ig terjednek, ahol a 10 körüli értékek jelentik a minimális még éppen használható térerőt és a 25-30 körüli értékek jelzik a lehető legnagyobb- legjobb térerő viszonyokat.

Térerő
 

 

Ha véletlenül elfelejtette a GSM szobatermosztát PIN kódját akkor azt alapállapotba hozhatja a program menü megfelelő pontjának átállításával. Lásd részletesebben a programozás résznél itt..

PIN kód visszaállítás

 

 

A készülékeink nyelve alapvetően Magyar. Ezt Ön kérheti más nyelveken is. A Display kijelzése lehet Magyar vagy Angol. A beszéd nyelve: Magyar, Német, Angol, Spanyol és Orosz. Ezt is célszerű vásárlás előtt jelezni.

 

 

 

 

2018 ősztől a termosztát riasztási bemenettel is rendelkezik. Egy külső bárhol elhelyezhető rádiós egységgel kapcsolódik a termosztáthoz. Riasztás esetén a termosztát felhívja a beállított telefonszámot és élő szóval riasztási jelzést küld. Erre a célra felhasználható a standard HWD-05 rádiós egységünk.