termosztát webshop
Magyar termék
 
 

 

VÍZTERES KONVEKTOR

 

 

 

A vízteres konvektor egy újabban,de viszopnylag ritkán telepített kiegészítő fűtési megoldás. A vízteres konvektor nem számít jelenleg kiforrott konstrukciónak sok szerelő ezért nem is vállalja a beszerelését. Sokan házi kivitelezésben építenek ilyet.

- A vízteres konvektor előnye,hogy nem igényel sem gáz terv kiegészítést sem további kémény vagy cirkó készülék építését. Ezek száz ezer és milliós nagységrendek lehetnek.

- A vízteres konvektor előnye az is,hogy gyorsan kiépíthető.

- A vízteres konvektorok ára töredéke a turbós kazánoké. A fűtési képessége a víz keringetés miatt hasonló.

- Kisebb helységekre egy ilyen rendszer alkalmas lehet ezzel az egyik helység hője a másikba vezethető aránylag könnyen.

A vízteres konvektorok gyakori vélemények szerint gyors és nem költséges megoldásnak számítanak.

A vízteres konvektor hártánya viszont,hogy ez a későbbiekben igen szerviz igényes lehet. Sokszor gyakori javítást igényelhet.

Hátránya az is ,hogy ha valamiért leáll a belső vízkeringetés úgy a víztérben felforrhat a víz. Ettől a vízteres modult a túlnyomás szétfeszítheti. Erre a cirkó kazánokban több érzékelő is be van építve.

 

 

 

 

 

GSM alapú fűtési vezérlőink tökéletesen alkalmasak szobák fűtésének távoli vezérlésére és lekérdezésére. A GSM termosztát a helységet vezérli a hozzá opcionálisan köthető távvezérlő pedig a klímát képes ki illetve bekapcsolni normál telefonos hívással. A készülék magyar nyelven beszél és így mondja el hány fok van a helységben még a fűtés elindítása előtt. Természetesen ezt később is le lehet ellenőrizni körülbelül hol tart a fűtés pár óra elteltével. Így a fűtést csak annyival előbb indítjuk el amennyivel előbb szükséges. Pár próba elég és kiderül ,hogy egy hideg helységet elég mondjuk 6-7 órával előbb elindítani érkezésünk előtt. Ezek a készülékek nem igényelnek éves vagy havi díjat sem.

A lenti képre kattintva meg lehet nézni és ki is lehet próbálni egy ilyen távvezérlőnket.

Hwdev.hu

 
| Open project |