Magyar termék

 

 

POER PTC20/26 Termosztát beüzemelése

A fenti képnek megfeleően készítsülk elő a fali termosztát egységet és az átjátszó eszközt. Utóbbi képen bal oldalt a kis kerek fedelű egység. Ezt valamelyik otthoni konnektorba kell majd bedugni. A csatlakozás után pedig végig ott is kell hagyni a helyes működés érdekében.

A képen jobb oldalt látható termosztátot normál 60-as fali kötő dobozba lehet beszerelni. A hátsó oldalán találhatóak a csatlakozó vezetékek érintkezői. Ide a hálózati 220 voltos feszültséget közvetlenül be lehet illetve kell kötni.

Érdemes a program telepítése előtt mindkét eszközt működőképessé tenni. A bal oldali átjátszó zölden fog villogni 2-1 arányban. 2 rövid1 hosszú felvillanással. A termosztát akkor üzemképes ha a bal gombbal való bekapcsolás után ha ránézünk látjuk a helység hőmérsékletét. Természetesen a benne található óra a bekapcsolás után 00:00 időt fog muatatni. Ezt később még be tudjuk pontosan állítani ha szükséges.

Ha mindkét eszöz működik akkor lehet kezdeni a program telepítését.

Az APP STORE-ban keressünk rá a Poersmart programra és telepítsük a telefonunkra vagy tabletünkre. Ha ezzel végeztünk indítsuk el a programot és az alább lépések szerint járjunk el.

 
 

 

Először hozzunk létre az e-mail címünk segítségével egy fiókot a termosztátunknak.

Ha készen van írjuk be az adatokat és lépjünk tovább.

Adjuk hozzá az első eszközt az átjátszónkat.

Ezt az Add Gateway fül megnyomásával indíthatjuk el.

Itt a program kérni fogjaz otthoni wifi hálózatunk belépési adatait. Adjuk meg ezeket pontosan, majd lépjünk tovább.

Ez után pillantsunk a konnektorba dugott kis kerek elejű eszközünkre. Ha villog a zöld fény akkor helyezzük az egyik ujjunkat a feliratra és tartsuk rajta amíg a villogás megváltozik. 2 hosszú 1 rövidről normál egyenletes ki-be villogásra. Ekkor már levehetjük a kezünket a feliratról. Ez egy érintő gomb ezért ne várjunk a nyomógombokra jellemző kattanást.

Jelöljük be a kis ikont,hogy megváltozott a villogás és lépjünk tovább.

A felismerés lépésenként történik majd a képernyőn. Látjuk ahogy a feliratok fentről lefelé egyenként zöldre színezödnek majd. Ez automatikus folyamat csak nézn lehet nem igényel beavatkozást.

A végzett a felismerés látjuk az eszközök közt megjelent a konnektoros átjátszó eszköz. Ezt innen végig hagyjuk a konnektorban. Ha kihúzzuk nem tudjuk majd elérni a termosztátot az interneten keresztül.

Következő lépésként adjuk hozzá a termoszátunkat is. Válasszuk ki a PTC220/PTC26 fület.

Itt újra meg kell adni a lakásunk vagy házunk otthoni WiFi elérésének a nevét és jelszavát.

Menjünk oda falon már előzőleg bekötött és bveüzemelt termosztáunkhoz. Nyomjuk meg rajta hosszan a jobb alsó gombot. Idővel minden el fog tűnni a kijelzőről. Csak egy szám egy atérerő kis ikonja fog villogni rajta.

Jelöljük ismét be a telefon képernyőjén a kis ikont,hogy elértük a térerő villogását a termosztáton. Lépjünk tovább ez után.

A képernyőn a lépések sorrendben automatikusan lezajlanak. Nem kell tenni semmit közben. Végül minden ikon zöldre vált majd.

Ez után megjelenik a termosztátunk is az új felismert eszközök között. Az ikonjára kattintva tudjuk majd állítani illetve lekérdezni az interneten az otthoni termosztátunkat.