termosztát webshop
Magyar termék
 
 

 

MENNYEZET FŰTÉS

 

 

 

A mennyezet fűtés egy igen korszerű Magyarországon még újnak számító fűtési mód. Utólagos kialaktása sajnos igen komplikált. Gyakorlatilag statikus kell a teher hordás átszámítására. Egy hagyományos mennyezet ugyanis leszakadna a monolit beton súlya alatt amibe bele építhető a hőátadó csövek hosszú sora.

Ezért a mennyezet fűtés mindenképp drága fűtési megoldás. Egy egy ilyen ára önmagában több millió forint még ha kisebb az ingatlan méret akkor is.

Sokan a mennyezet fűtés mennyezet hűtéssel is kombinálják. Ilyenkor a nyári hónapokban a légkondícionálónál sokkal jobb hőérzet érhető el. Viszont ilyenkor egy arra alkalmas vagy központi klímás vagy levegő hűtéses léghő vissza nyerő klímát vagy földhőt hasznosító szivattyút kell felhasználni. Ezek igen bonyolult berendezések.

A mennyezet fűtést használók vélemyénye az,hogy ha már kész a rendszer az nagyon jó fűtési megoldás. Ahogy sokan a fal fűtést is be szokták kötni ilyen épületeknél. Ez tovább javíthatja a lehetséges konfort érzetet.

A mennyezet hűtés vagy fűtés viszont mint rendszer az egyik legösszetettebb legbonyolultabb rendszerek egyike.

A mennyezet fűtés egyik hátránya,hogy igen lasssan adja át a hőmérsékletet. Ez egy nagy tömb betpon ugyanis ami nehezen melegszik vagy hűl le. A másik hártánya,hogy a benne elhelyezkedő csövek későbbi légtelenítése nehéz folyamat. Gyakorlatban túlnyomással valósítható csak meg és így is sok munkával.

A mennyezet fűtés ára ha folyamatosan használja valaki nem a legdrágább megoldás. Viszont a mennyezet fűtés kivitelezése és tervezése kimondottan pénz igényes folyamat.

Lassú ,drága komplikált viszont nagyon magas konfort érzettel üzemel. Éppen ezért sokan szokták távvezérelni,hogy legyen ideje felmelegedni. Erre mi is kínálunk igen korszerű és kimondottan költség hatékony megoldást.

 

 

 

 

 

GSM alapú fűtési vezérlőink tökéletesen alkalmasak szobák fűtésének távoli vezérlésére és lekérdezésére. A GSM termosztát a helységet vezérli a hozzá opcionálisan köthető távvezérlő pedig a klímát képes ki illetve bekapcsolni normál telefonos hívással. A készülék magyar nyelven beszél és így mondja el hány fok van a helységben még a fűtés elindítása előtt. Természetesen ezt később is le lehet ellenőrizni körülbelül hol tart a fűtés pár óra elteltével. Így a fűtést csak annyival előbb indítjuk el amennyivel előbb szükséges. Pár próba elég és kiderül ,hogy egy hideg helységet elég mondjuk 6-7 órával előbb elindítani érkezésünk előtt. Ezek a készülékek nem igényelnek éves vagy havi díjat sem.

A lenti képre kattintva meg lehet nézni és ki is lehet próbálni egy ilyen távvezérlőnket.

Hwdev.hu

 
| Open project |