termosztát webshop
Magyar termék
 
 

 

FŰTÉS KLÍMÁVAL

-Mobil változat itt-

 

 

A korszerű légkondicionáló berendezések közül szinte mid alkalmas a helységek fűtésére. Ezt a módszert azok használják helyesen akik a helység levegőjét szeretnék a lehető leggyorsabban felmelegíteni. A klíma fűtés üzemmódban gyakorlatilag fordítva működik mint nyáron amikor hűteni kell. A kompresszor nagyjából ugyanazzal a teljesítménnyel üzemel,csak fordítva keringet.

A maximális teljesítmény felhasználása a nyári üzemhez hasonlóan 1-5kWh között mozog kiviteltől függően. Ez természetesen függ a fűteni kívánt helység induló hőmérsékletétől.

Adott példának egy átlagos 2,5Kwh kapacitású egyetlen szobát kezelni képes légkondicionáló eszköz városi lakásban. A helység induló hőmérséklete 12 fok. A helység közepesen hőszigetelt. Ilyenkor a készülék az első 1-2 órában amíg eléri a kívánt 22-24 fokot körülbelül az idő harmadában megy teljes aktivitással. Ez szerint óránként kb. 20 percet megy a kompresszora. Ez két óra alatt kicsivel kevesebb mint 1Kwh energia felhasználás. A továbbiakban ez amikor már csak tartani kell a hőmérsékletet ennek a fele körülbelül.

Ezzel szemben ha a helység vidéken van ahol a szomszédban nem akadnak fűtött helységek hanem egy vidéki ház egyik szobája úgy az energia felhasználás a feljebbi példa többszöröse is lehet. Ha a helység egy nagy hideg épület egyik szobája úgy a házak téli 8 fokos átlagos hőmérsékletéről 4-6 óra is kellhet a szoba felmelegedésére. Ez alatt a klíma nagyobb erővel dolgozik természetesen. Így az energia felhasználás amíg eléri a 22-24 fokot a kb. 6 óra alatt 3 kWh lehet. Itt a hőmérséklet további fenntartása is elérheti az óránkénti 1kWh energiát.

 

 

 

 

 

Több éves tapasztalatunk ,hogy a kílmával fűtött átlagos helységek hamar adnak optimális hőérzetet. Azonban folyamatos költségük igen magas. Városi lakás esetében egy-két szoba is már havi 10.000-30.000 forintot elérhet ,persze csak a hideg téli hónapokban. Ház esetében szintén 1-2 szoba 20.000-40.000 forint/hó is lehet. Ezzel együtt vannak akik nem laknak életvitel szerűen egy adott helyen és nem akarnak egy gáz fűtési rendszert kiépíttetni aminek költségei több millió forintba is kerülhetnek. Gáz kiépítési-bekötési díj (több száz ezer) , gáz kiépítési terv díja (néhány tízezer forint) , géz fűtési rendszer kiépítési munkadíja (milliós nagyságrend), kazán díja (néhány száz ezer forint) , fűtőtestek díja (több száz ezer forint) felhasznált csövek elosztók vezérlők díja (néhány száz ezer forint), kémény kiépítésének a díja (néhány száz ezer forint). Ez összeadva több milliós egyszeri kiadás ,cserébe a fűtés havi 8.000-25.000 forint között tartható.

 

 
 

 

Tipp: ha klímával fűtenek akkor érdemes a légkondicionáló levegő irányát alacsonyra állítani. Sok berendezés automatikusan a legalacsonyabbra áll ,itt gyakran virág ,szekrény található. A levegőt úgy irányítsuk,hogy ezek felett fújjon át kicsivel,de semmiképp nem felfelé menjen. A meleg levegő alapvetően felfelé száll ,így ha a befúvás iránya is felfelé mutat úgy a helység felső részében áll majd meg a meleg levegő.

Tipp: Klímás fűtés esetén semmiképp ne használjon a kültéri egységre ponyvát vagy más takarásra való készüléket. Ezek az időjárás ellen védik a kikapcsolt,áramtalanított készülékeket.

 

 
 

 

Fűtési célú légkondicionálók GSM távvezérlése: A GSM alapú fűtési vezérlőink tökéletesen alkalmasak szobák fűtésének távoli vezérlésére és lekérdezésére. A GSM termosztát a helységet vezérli a hozzá opcionálisan köthető távvezérlő pedig a klímát képes ki illetve bekapcsolni normál telefonos hívással. A készülék magyar nyelven beszél és így mondja el hány fok van a helységben még a fűtés elindítása előtt. Természetesen ezt később is le lehet ellenőrizni körülbelül hol tart a fűtés pár óra elteltével.

A lenti képre kattintva meg lehet nézni és ki is lehet próbálni egy ilyen távvezérlőnket.

Letölthető pdf formátumban itt

 

 
| Open project |