termosztát webshop
Magyar termék
 
 

 

ELEKTROMOS PADLÓFŰTÉS HÁTRÁNYAI

 

 

 

Az elektromos padlófűtés egy igen jól méretezhető gyorsan kialaktható rendszer. Azonban a hátránya is pont ez. Sokan a méretezését nem gondolják alaposan végig.

Az egyik hátránya,hogy a padlóban túl sűrűn helyezik el a villamos fűtő kábelt. Ez aránytalan többlet költség egy felől. Másrészt ha működik túl melegre fűt. A forró talaj érzetét pedig ki bekapcsoló termosztáttal lehet ilyenkor tulajdonképpen feleslegesen szabályozni.

Az elektromos padlófűtés másik hátránya pedig ha rosszul telepítik a magas ára. A túlfűtött padló nagyobb veszteséggel melegszik fel és a ki be kapcsolgatása ezt nem tudja csökkenteni sajnos.

A harmadik hátránya ha túlméretezik,hogy jelentősen és feleslegesen túlterheli a villamos hálózatot. Adott esetben ilyan hálózatot éppen ezért újra kell kábelezni vastagabb vezetékekkel végül is feleslegesen.

A negyedik ritkább hátránya ha alul méretezik. Ilyenkor mivel kész lebetonozott rendszer sajnos nincs mit tenni. A hidegebb téli hónapokban kiegésztő fűtést kell nagyobb teljesítménnyel járatni.

Az elektromos padlófűtés tapasztalatok általában nagyon jók mert ez egy energia takarékos akár zöld energiával is működtethető rendszer. A zöld energia megújuló forrásból is származhat szél, nap vagy vizi erőműből.

Végezetül sok villamos padló fűtést építő véleménye azonban egybehangzóan az,hogy ez egy jó rendszer ha a tervezésekor megfeleően járnak el. Sokan távvezérelni is szokták ,hogy csak akkor induljon el amikor valaki tényleg oda készül menni. Erre való korszerű költség kímélő távvezérlőket mi is forgalmazunk ezek lejjebb megtekinthetőek.

 

 

 

 

 

GSM alapú fűtési vezérlőink tökéletesen alkalmasak szobák fűtésének távoli vezérlésére és lekérdezésére. A GSM termosztát a helységet vezérli a hozzá opcionálisan köthető távvezérlő pedig a klímát képes ki illetve bekapcsolni normál telefonos hívással. A készülék magyar nyelven beszél és így mondja el hány fok van a helységben még a fűtés elindítása előtt. Természetesen ezt később is le lehet ellenőrizni körülbelül hol tart a fűtés pár óra elteltével. Így a fűtést csak annyival előbb indítjuk el amennyivel előbb szükséges. Pár próba elég és kiderül ,hogy egy hideg helységet elég mondjuk 6-7 órával előbb elindítani érkezésünk előtt. Ezek a készülékek nem igényelnek éves vagy havi díjat sem.

A lenti képre kattintva meg lehet nézni és ki is lehet próbálni egy ilyen távvezérlőnket.

Hwdev.hu

 
| Open project |